Taula de la submergibilitat dels rellotges segons el seu grau de resistència a l’aigua.

Moltes vegades ens preguntem si el nostre rellotge és resistent a l’aigua (‘water resistant’ en anglès); i si ho és, també dubtem quina profunditat pot suportar.

Normalment, els rellotges porten un indicador universal a la tapa del darrera. Aquest indicador mesura en metres o bars el tipus de resistència del rellotge.

En el mercat trobem rellotges amb diferents tipus de ‘water resistant’. Els més habituals són:

  • Cap indicació: Un simple esquitx el pot fer malbé.
  • ‘Water resistant’ o ‘water resistant 30 metres/3 bars’: L’aigua no el danya, però no és submergible i més val que no provis de dutxar-te amb ell.
  • ‘Water resistant 50 metres/5 bars’: Pots nedar, però no bussejar.
  • ‘Water resistant 100 metres/10 bars’: El teu rellotge aguanta el que aguantis tu sota l’aigua; tot i que si el teu repte són grans profunditats, més val que et canviïs de rellotge per un de 30, 100 o 200 bars, els més professionals.

A Font Belau et recomanem seguir unes bones pràctiques per un bon manteniment del teu rellotge:

1. Si el teu rellotge és ‘water resistant’, en el moment que et toqui fer el canvi de pila, pensa en demanar una revisió d’engreixat de juntes. I súper important, la comprovació de l’estanqueïtat per garantir-ne l’hermetisme.

2. Si detectes que s’entela el vidre del teu rellotge, encara que sigui insignificant, això vol dir que has tingut mala sort i ha entrat aigua. No triguis de portar-lo al taller tècnic. Evitaràs que s’oxidi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *